Boktjuvarna - Jakten på de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

14 Oktober

* Har precis återvänt efter ett resreportage i den Kroatiska skärgården, där vi seglade runt i en vecka med Split som utgångspunkt. Trots EU:s kris, verkade de flesta kroater vi mötte fortfarande positiva till inträdet nästa år. Nu återstår några veckor av hektiskt arbete innan nästa reportageresa, som går till Karibien. Mer om den senare.

* Andreas Ekström skrev i Sydsvenskan en fin recension av Myten om internet, där han bland annat lyfter mitt kapitel:

"Anders Rydell ger sig i kast med den kanske värsta myten av dem alla, nämligen den om programkod som något till sin natur opartiskt och neutralt: Som Rydell visar är varje sökresultat hos Google, varje liten rörelse vi gör på nätet, ett resultat av mänskliga val och prioriteringar."

* Även Svensk tidskrift har publicerat en längre recension av boken.

* Imorgon är det dags för höstens andra Skafferiet på Berns. Det är i  princip fullt, men finns fortfarande tid att anmäla sig. Läs mer på vår sajt.

*Har lagt upp min senaste Dagens Media-krönika. En ny kommer i tidningen nästa vecka.

*Även publicerat ett lägre reportage om safarin som fenomen, som publicerades i Icon Magazine i våras. Reportaget gjordes under en resa till Masai Mara i södra Kenya, som jag besökte tillsammans med min kollega Johan Lindskog. Artikeln beskriver både den historiska bakgrunden till safarin och vad safarin är idag, och om den är djurlivets räddning eller i själva verket det allvarligaste hotet. Några bilder jag tog under resan:

Publicerad den 14e oktober 2012Senast ändrad den 15e oktober 2012Tillbaka till blogg

Ingen har kommenterat denna post än

Skriv kommentar

Namn och E-postadress är obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen använder Cookies